LE GALION

LE GALION

Le Galion er et parfumehus, hvis navn udspringer af symbolet på Paris og vækker tanker om frihed og eskapisme, såvel som om fransk parfumeris fortræffelighed.


Et par år efter at prins Murat grundlagde parfumehuset Le Galion i 1930, blev mærket overtaget af Paul Vacher, en berømt perfumeur, der var kendt for at have skabt Miss Dior.


Det var i hans palæ i Neuilly nær Paris, at parfumerne blev udtænkt, skabt og produceret.

Med succesfulde dufte som Sortilège, Special for Gentlemen og Snob var Le Galion altid

på forkant med sin tid. 


Efter en periode i dvale rejste Le Galion sig som en føniks fra asken i 2014. Tilbage med de originale, exceptionelle dufte sammen med nye kreationer etablerede Le Galion sig som et moderne parfumerihus med en arv af kvalitet og elegance

LE GALION


ET PARISISK PARFUMEHUS

Le Galion opstod i mødet mellem én af datidens store parfumører, Paul Vacher, og et ideal: uafhængighed og passion.


Brandet blev grundlagt i 1930 og sejlede gennem det 20. århundrede under ledelse af Paul Vacher, der fungerede som direktør og parfumeur i 40 år.


Le Galion brød med tidens trends, hvor designerparfumer og masseproduktion nåede nye højder, og byggede sin identitet op omkring sin savoir-faire som parfumehus og sin menneskelige struktur.


Det hele startede med Paul Vachers ekspertise med råmaterialer. Han udvalgte de bedste kvaliteter af blomster, mosser, træsorter og læder med omhu og stringens for at forbedre dem til rige og overdådige kompositioner.

Le galion adskiller sig fra mængden med sin særlige parisiske duftsignatur. Elegance og raffinement definerer husets dufte, uanset om det er originaler, nye kompositioner eller genudgivelser, friske eller overdådige, feminine eller maskuline.


I hjertet af denne arv ligger et vigtigt sted: det private hotel i Neuilly, hvor et stort antal af mærkets dufte blev udtænkt, udviklet og produceret med et unikt parisisk touch. Alle disse facetter af lysets by, hovedstaden for luksus og centrum for kultur, arkitektur og selskabelighed, er vævet ind i Le Galion, selve essensen af et fransk parfumehus.


Fra 1950'erne til 1980'erne lå Le Galions hovedkvarter på et privat hotel i Neuilly-sur-Seine i udkanten af Paris, med ekstraktionsudstyr, laboratorier, konditioneringsfaciliteter og kontorer under samme tag. Nogle af blomsterne voksede endda på stedet i en fredelig have.


Denne fremstilling gjorde det muligt for brandet at opnå langvarig viden om hvert trin i parfumefremstillingen, hvilket gjorde personalet til specialister i parfumeri.


Beherskelsen af at skrive, komponere og passe på slutproduktet blev således kerneværdier forLe Galion, og huset opretholder dem stadig den dag i dag.

LE  GALION


Stafetten gives videre

Le Galion fortsætter en historie, vi håber aldrig at se ende.

Parfumeriets sovende skønhed vågner og bringer flere af det 20. århundredes mest udsøgte kreationer tilbage til live med en nutidig følelse.


Dette parfumehus sætter videregivelse af viden i centrum for sin eksistens og bygger en bro mellem historiske mesterværker og fremtidige klassikere.


Engang blev huset ledet af en visionær parfumeur, i dag ledes det af en passioneret kurator, som guider det mod fremtiden.


Le Galion sejler gennem årtierne, elegant som altid, fra 1930'ernes turbulens til 1950'ernes entusiasme, helt op til det 21. århundredes globale horisont.

LE GALION HISTORIE


STJERNERNES PARFUME

Chokbølgen var øjeblikkelig, så snart Sortilège udkom i 1936.

Denne herlige blomsteraldehyd fremkaldte de overstrømmende brølende tyvere og forblev et symbol på den tidsperiode to årtier senere, da ejeren af Stork Club i New York gav den til besøgende berømtheder.


Således blev Marilyn Monroe og Ava Gardner muser for denne olfaktoriske ekstravaganza, og duften blev båret af ingen ringere end Lauren Bacall, Judy Garland, Grace Kelly og Brigitte Bardot, hvilket bragte Sortilège til legendestatus som indbegrebet af en udpræget parisisk form for elegance.

LE  GALION


Et kejserligt hus

Le Galion blev grundlagt i 1930 af Prins Murat, en efterkommer af Marskal Joachim Murat, Napoleon Bonapartes stedbror, som fik adelsstatus i 1805.


Huset blev navngivet som symbolet på Paris og også som et henvisnig til den rejse, som de rå ingredienser, der er nødvendige for duftenes sammensætning, foretager.


Fra starten bar Le Galion adelsmærket, som inspirerede de første otte dufte.


Fem år senere overlod prins Murat sit firma til Paul Vacher, en parfumeur i trediverne, der allerede havde haft en vis succes som kreatør for Lanvin-dufte.

LE GALION HISTORIEPaul Vacher

En parfumør, der arbejdede for de mest prestigefyldte navne, og som samtidig stod i spidsen for sit eget mærke - et helt igennem moderne koncept på det tidspunkt. Og alligevel var det under disse omstændigheder, at Paul Vacher overtog roret i 1935.


Denne visionære mand værdsatte kreativ frihed og betragtede sit hus som en tænketank, der nogle gange skabte trends, som senere dukkede op andre steder.


Han var ikke bare drevet af at gå mod strømmen, han havde også en god iagttagelsesevne, som gjorde det muligt for ham virkelig at forstå, hvad der udgør essensen af en æra, så han bedre kunne få den på flaske. Han sejlede Le Galion i over fyrre år gennem et hav af opfindsomhed.


Paul vacher blev uddannet hos Guerlain i sin ungdom, og i løbet af sin karriere brugte han sine evner til at arbejde for de største modedesignere i det 20. århundrede: Jeanne Lanvin [Arpège, Scandale], Jean Dessès [Celui, Kalispera, Gymcana] og selvfølgelig Christian Dior, for hvem Vacher skabte den legendariske Miss Dior i 1947 ogDiorling i 1963.ICONIC FRAGRANCES

SORTILÈGE
L’ASTRE
SNOB
L’ÂME PERDUE
BOURRASQUE
BRUMES
CHAMPS DE MAI
CHYPRE

LE GALION


SOLIFLORES

IRIS

LA ROSE
TUBÉREUSE

LILY OF THE VALLEY
JASMIN

TILLEUL

TULIPE

LE GALION


MASCULINE FRAGRANCES

SPECIAL FOR GENTLEMEN
VETYVER

AESTHETE
SANG BLEU
WHIP

EAU NOBLE
ESSENCE NOBLEUNISEX FRAGRANCES

222
CUIR

ESQUIVE

FERVEUR
SOVEREIGN

COLOGNE
COLOGNE NOCTURNE